fbpx ...

Allt om Intensivkurser för Körkort hos YDA Trafikskola

Planerar du att ta ditt körkort snabbt och effektivt? Då är en intensivkurs något du bör överväga. Vi på YDA Trafikskola erbjuder dig en snabbväg till ditt körkort, och i den här artikeln kommer vi att utforska allt du behöver veta om intensivkurser och varför de kan vara rätt val för dig.

Vad är en intensivkurs?

En intensivkurs, som namnet antyder, är en komprimerad och snabb metod för att ta ditt körkort. Den fokuserar på att ge dig en heltäckande utbildning, inklusive praktisk körning och teori, under en kortare tidsperiod, vanligtvis några veckor. Det är ett perfekt alternativ för dem som har bråttom att ta körkortet, oavsett om det är för arbete, studier eller personlig frihet.
Intensivkurser inkluderar vanligtvis också de obligatoriska riskutbildningarna, vilket gör att du är redo att ta körkort direkt efter kursen. Trots att intensivkurser inte kan garantera att du klarar körprovet på första försöket, ger de dig de bästa förutsättningarna att lyckas.

9 725 kr

8,990 kr

Paket 1

Rekommenderat för dig som vill köra mycket hemma men vill börja grunderna på körskolan.

17 200 kr

15,990 kr

Paket 2

Rekommenderat för dig med god körvana.

26 625 kr

22,790 kr

Paket 3

Rekommenderat för dig med normal körvana.

Hur är intensivkurser upplagda?

Upplägget för intensivkurser kan variera beroende på körskola, men grundidén är densamma. Under kursens gång ägnar du dig helt åt din körkortsutbildning. Här är några nyckelpunkter om hur intensivkurserna är upplagda:

  • Körning: Du kommer att ha flera körlektioner per dag under vardagar, vanligtvis mellan 1-4 lektioner om dagen. Denna intensiva körning hjälper dig att snabbt förbättra dina praktiska färdigheter.
  • Teori: Parallellt med praktisk körning får du tillgång till studiematerial och teorilektioner. Det är viktigt att förstå teorin för att kunna klara körkortsprovet.
  • Riskutbildning: De obligatoriska riskutbildningarna, riskettan och risktvåan, ingår vanligtvis i intensivkurserna. Detta gör dig redo att möta olika trafiksituationer säkert.

Många körskolor rekommenderar att du börjar studera teorin redan innan du påbörjar din intensivkurs. Det ger dig en fördel när det gäller såväl teoriprovet som praktisk körning. Vissa körskolor erbjuder även lärarstödda teorilektioner under kursen.

Fördelarna med en intensivkurs

Att välja en intensivkurs för att ta ditt körkort har flera fördelar:


1. Snabbhet: Den uppenbara fördelen är att du kan få ditt körkort betydligt snabbare än med en traditionell utbildning. Det kan vara avgörande om du har bråttom att ta körkortet.
2. Intensiv träning: Du ägnar dig helt åt körkortsutbildningen, vilket hjälper dig snabbt bygga upp dina färdigheter och självförtroende.
3. Kontinuitet: Genom att köra regelbundet och studera teorin minskar risken för att glömma vad du har lärt dig mellan lektionerna.
4. Flexibilitet: Många körskolor erbjuder individuellt anpassade intensivkurser, vilket gör att du kan anpassa din utbildning efter dina egna behov.


Att ta körkort är en viktig milstolpe i livet, och det är viktigt att du väljer utbildningsmetoden som passar dig bäst. Intensivkurser är ett utmärkt alternativ om du vill ta ditt körkort snabbt och effektivt. YDA Trafikskola är här för att guida dig genom denna resa och ge dig de bästa förutsättningarna att ta ditt körkort på ett smidigt sätt.

Vår rekommendation är att du börjar studera teorin i förväg för att maximera ditt utbyte av intensivkursen. Med våra pedagogiska körkortsfrågor och teoriprov online kan du göra just det.
Så om du är redo att sätta fart mot ditt körkort, tveka inte att kontakta oss på YDA Trafikskola och boka din intensivkurs idag! Vi ser fram emot att hjälpa dig på vägen till ditt körkort och den frihet det innebär. Lycka till!

× Chatta med oss