fbpx ...

Hej! Kul att du hittade till oss!

Ett körkort kan bli din frihet och din framgång, med denna kurs kan du få enkla tips, knep och råd som kan göra dina körlektioner på skolan eller privat mer effektiva.

faq

Det första steget i din körskoleutbildning är att boka en provlektion. Under denna lektion kommer du att få träffa din körskolelärare och ni kommer tillsammans att göra en bedömning av dina nuvarande kunskaper och färdigheter. Detta kommer att ge din lärare en bra grund att utgå ifrån och anpassa undervisningen efter dina individuella behov, så att du kan få en effektiv och lärorik utbildning.

Ja, du får en bekräftelse och ett kvitto direkt när bokningen är genomförd genom e-mejl. Om du inte hittar kvittot, kolla gärna i skräppost!

Självklart går det bra. Hos oss är det vanligt att eleverna inte har någon tidigare erfarenhet av att köra bil. Våra körlektioner anpassas alltid efter din individuella kunskapsnivå, så oavsett om du är helt nybörjare eller har någon tidigare erfarenhet, så kommer din körskolelärare att skräddarsy undervisningen för att passa dina behov.

Ja, det finns möjlighet att ta körlektioner med automatväxlad bil. Det är förstås ingen skillnad på priset.

Nej, om ni vill kan ni vid gå olika tillfällen – även hos olika utbildare.

Ja, för att få ett körkort i Sverige måste man ta körlektioner på en körskola. Det är en del av den obligatoriska utbildningen för att bli en säker och ansvarsfull förare.

Antalet körlektioner varierar beroende på din förmåga och erfarenhet. Din körskola kommer att ge dig råd om hur många lektioner som behövs.

En testlektion är en körlektion på en körskola som erbjuds till en potentiell elev för att ge dem en känsla av hur undervisningen går till och för att bedöma deras nuvarande kunskapsnivå. Det kan även ge möjlighet till att träffa körskoleläraren och få information om körskolan och dess program. Testlektioner kan vanligtvis bokas separat från de vanliga körlektionerna och kan hjälpa till att besluta om vilken körskola som passar bäst för eleven.

Nej, så länge det inte gått mer än 5 år sedan kurstillfället.

Självklart får du välja vilken lärare du vill köra med.

Det går bra vilket som. Du måste alltså inte göra dem i någon särskild ordning.

Avbokning ska ske helgfria vardagar innan klockan 12:00, för sent booking debiteras hela summan.

Handledarkursen lägger vi kvällstid eller under en helg och omfattar ca 3 timmar. Denna utbildning görs under ett tillfälle. Det är obligatoriskt att du som handledare och elev går denna utbildning.

Körkortstillstånd” är ett tillstånd som utfärdas av Transportstyrelsen och som ger dig rätt att ta körlektioner och göra prov för att ta körkort.

Körlektioner bokas via receptionen eller via vår e-handel. Du är även förstås välkommen in till körskolan för mer information och bokning.

Ja, du kan vara helt nybörjare när du kommer till oss

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober – 15 april. Om det råder vinterväglag så kan du få använda dem utöver denna period. Det är polisen som avgör vad som är vinterväglag.

Hos oss kan du betala med kort, via faktura och genom internetbetalning. Du kan också delbetala i upp till 24 månader räntefritt via ResursBank, även för de studerande!

Alla avbokningar mejlas till info@yda.se

Körkortstillståndet gäller i 5 år

Riskutbildning del 1 (Riskettan) 5år

Risktvåan (Halkbana) 5år

Samarbetspartners

ResursBank_Logo
korkortsjakten
STR
× Chatta med oss