fbpx ...

Teoriprov tips inför B-körkort

Teoriprov för B-körkort kan enkelt kvalificeras genom några användbara tips och regler. Flervalsfrågor är lika förvirrande som tvillingar, några enkla tips och tricks hjälper dig att lyckas med ditt teoriprov för B-körkort:

 

  • Läs frågorna noggrant Under teoriprovet detta är det största misstaget som eleverna gör. De hoppar direkt till det mest möjliga svaret utan att ordentligt läsa och utvärdera frågan. Det rekommenderas att gå igenom teorifrågan noggrant. Det andra steget är att välja två säkraste svaren och sedan välja en av dem. Ha inte bråttom, det kan kosta dig mycket både för teoriprov och körning. 
 
  • Flagga svåra frågor och gör dem sist Slösa inte din tid på de frågor du inte förstår. Gå vidare till nästa lättare teorifråga. Att svara på enkla frågor först kan ladda ditt sinne för att ta itu med mer utmanande frågorna.  Du kommer inte heller att få ont om tid för att svara på frågor du redan känner till och kommer att ha tid att först läsa frågan. I slutändan kan du komma tillbaka till de irriterande frågorna och här om du fortfarande inte är säker på svaret kan du välja att göra en välgrundad gissning.
 
  • Ändra inte dina svar när du har bestämt dig, håll dig till det. Lita på dina instinkter om du är osäker på ett visst alternativ. Att ändra ditt svar är vanligtvis kontraproduktivt, även om detta inte garanterar att det första valet alltid är rätt. Teoriprov är utformade som flervalsfrågor för att testa elevens kunskaper och förmåga. Du kommer att hitta de vanligaste fel svaren i de val som ser korrekt ut, logiskt eller verkar vara det bästa svaret. Avlägsna därför först de felaktiga och håll dig sedan till den du valde.
× Chatta med oss