fbpx ...

Det beror på vilken typ av körkort det gäller. Grundkursen för att få ett B-körkort tar vanligtvis mellan 8-12 veckor, det inkluderar teori och körlektioner. För att få ett A-körkort kan det ta upp till ett år.

Vad kostar en intensivkurs för körkort?

Priset för en intensivkurs för körkort varierar beroende på många faktorer, såsom geografiskt läge, skolans rykte och kvalitet på utbildningen, samt antalet lektioner som erbjuds. En intensivkurs kan kosta någonstans mellan 5000-20 000 kronor eller mer, men det är bäst att undersöka och jämföra priser från flera olika körkortsskolor för att hitta det mest prisvärda alternativet.

Vad krävs för körkortstillstånd I Sverige?

För att få körkortstillstånd i Sverige måste du uppfylla följande krav:

1. Du måste vara minst 18 år gammal.

2. Du måste ha en giltig legitimation med foto.

3. Du måste ha gått en kurs om trafiksäkerhet och skicklighet.

4. Du måste ha genomgått en godkänd körprovstest.

5. Du måste ha ett giltigt körkortsfoto.

6. Du måste ha ett giltigt körkortsnummer.

7. Du måste betala en avgift för ansökan.

8. Du måste skriva under ett avtal som garanterar att du följer lagar och regler för körning.

long-distance-relationship-couple-meeting

Uppkörning – körprov för B-körkort

För att kunna få ett B-körkort måste du först bestå ett körprov.

Körprovet består av två delar: praktisk uppkörning och teoretisk uppkörning. Praktisk uppkörning, som är den första delen av körprovet, innebär att du ska köra en bil under överinseende av en trafikförare. Du kommer att få vägledning och råd från trafikföraren under uppkörningen. Du kommer att vara ombedd att köra på olika typer av vägar och i olika trafikförhållanden.

Teoretisk uppkörning är den andra delen av körprovet. Det handlar om att ta en skriftlig test som består av frågor om trafiklagar, trafiksignaler och säkerhetsåtgärder. För att bestå teoretisk uppkörning måste du kunna svara korrekt på minst 80 % av frågorna. För att skriva körprovet är det viktigt att du är förberedd. Det kan vara till hjälp att studera trafiklagar och föreskrifter innan du skriver det. Det är också viktigt att komma i tid till körprovet och att följa alla regler och anvisningar som ges av trafikföraren.

Hur mycket kostar körning prov?

Kostnaden för ett körprov varierar beroende på var du tar det och vilken typ av test det är. Det kan kosta några hundra kronor upp till några tusen kronor. Kontakta YDA körning för exakta priser.

Utöver dessa listor behöver du naturligtvis körlektioner,  med körteori och praktisk övning kommer du långt i din körutbildning.

Vi på YDA, din trafikskola i Stockholm erbjuder kurspaket för personer som vill ta körkort. Våra körkortspaket innehåller ofta kursmaterial, teoribildning, online-resurser som Elevcentral, riskutbildning och ett visst antal körlektioner.

Att köra bil är en dröm för många och mardröm för vissa som fruktar att gå för det eftersom det verkar vara mycket svårt. Det är dock inte en raketvetenskap och vem som helst kan lära sig det. YDA körlektioner för alla som vill lära sig grunderna i körning. Vi hoppas att du snart kommer att köra felfritt på gatorna. 🚗

× Chatta med oss