fbpx
Observera ny adress för Risk 1 och handledar kurser från 12/9 !!! Kurserna ska hålla på Artillerigatan 83, 11530 Stockholm
YDA Logo

Risk 1 / Riskettan:

Risk 1 eller Riskettan är en av de två första obligatoriska kurserna där du som elev för körkort ska lära sig kunskaper och attityder inom bilkörning och få chans att diskutera flera typer av riskbeteenden i trafik. Det finns många saker vi diskuterar in under Risk 1 eller Riskettan i vår anläggning. Vi ser alltid till att bemöta alla dina krav och önskemål som du har på oss om trafikskola. Instruktörerna är måna om och fokuserade på att ge dig rätt sorts information och lära dig alla nödvändiga kunskaper. Hos oss kan du enkelt välja den tid som passar dig. Vi förstår hur viktigt det är att hitta ett datum och en tid som passar med ditt schema. Denna kurs är ca 3 timmar lång. Huvudmålet är att ge alla deltagare den hjälp man behöver. Instruktörerna kommer att utgå från dina nuvarande kunskaper inom bilkörning och göra en utbildningsplan just för dig.
Risk 2 / Risktvåan

Vad kommer Risk 1 eller Riskettan att ta upp?

 • Ett säkert och ansvarsfullt beteende som behövs på vägen
 • Konsekvenserna som dina handlingar kan få i framtiden.
 • Vi kommer att göra dig medveten om vilka beteenden och
 • faror som finns på vägen.
 • Du kommer att lära dig hur du förutser specifika situationer
 • Risk och risktagande
 • Lagar för rattfyllerister och förare med kronisk trötthet eller låg uthållighet
 • Vi kommer att ge dig kunskaper om hur du kontrollerar ditt beteende på vägen.
 • Konsekvenser av mobilanvändning och stress påverkar dig som förare negativt.

Fokus för Risk 1 eller Riskettan:

 • Vi kommer att gå igenom de viktigaste stegen för att adressera olika typer av riskbeteenden
 • Distraktioner; Vi kommer att observera och utvärdera vilka typer av riskfaktorer som kan påverka dig som förare
 • Attityder och beteenden hos rattfyllerister och hur dessa kan påverka en individs liv.
 • Statistik: Vi kommer att titta på ren fakta gällande demografisk fördelning vid olyckor för att ge dig en förståelse för hur verkligheten ser ut.

Därför behöver du Risk 1 eller Riskettan:

Den främsta anledningen till att du behöver genomföra Risk 1 är att den behövs för att ta körkort i Stockholm. Det betyder att du som vill ta ett körkort måste vara medveten om alla regler och föreskrifter som gäller i trafiken. Det viktigaste syftet med Risk 1 är att se till att du är trygg och säker på vägen. En liten försummelse kan innebära skillnaden mellan liv och död. Risk 1 kommer att identifiera och analysera de beteenden som är ligger till grund för majoriteten av de olyckor som sker och som har en stor andel dödsfall. Vi kommer alltid att försöka öka din medvetenhet om sunda beteenden på vägen, eftersom vi som medborgare har ett ansvar att skapa ett medvetet och tryggt samhälle när det gäller fordons-, väg- och trafiksäkerhet. Dessutom meddelar vi den svenska transportstyrelsen att du är godkänd efter att du har uppnått alla krav.

varför välja oss

Vi är en av Sveriges ledande trafikskolor och erbjuder ett brett utbud av kurser inom riskettan. Vi har lång erfarenhet av att utbilda trafikanter och har ett mycket gott rykte. Vi har ett stort nätverk av samarbetspartners och erbjuder ett högkvalitativt utbildningsmaterial. Vi har också ett stort antal anläggningar i Stockholm där du kan ta din riskettan-kurs.

YDA Trafikskola är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom trafik. Vi har lång erfarenhet av att utbilda personer till riskettan och har ett högt kvalitetsansvar. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom trafik och har en lång erfarenhet av att utbilda personer till riskettan. Vi har ett högt kvalitetsansvar och erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom trafik.

Att ta bort körkortet är en allvarlig åtgärd som kan påverka din framtid. Om du har fått din böter betald och är redo att ta riskettan hos oss på YDA trafikskola kan du göra detta genom att fylla i formuläret nedan. Vi kommer sedan att kontakta dig för att boka in en tid för din riskettan idag.

Kontakta oss:

Boka Risk 1 ELLER Riskettan enkelt och smidigt. Du klickar på länken, så kommer du
direkt till kontaktsidan. Där kan du kontakta vårt team för att boka din plats.

Fyll i ditt meddelande och dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Trafikskolan YDAs elev omdömen

badge

Vi är Silver medlemmar i STR

Fördelen med att välja trafikskola för STR-medlemmar är att du får extra stöd av olika digitala medel för körkort. När du tar körlektioner hos en STR trafiklärare kan du vara säker på att läraren har möjlighet att gå onlinekurser, seminarier och utbildningar för att bli ännu bättre på jobbet.
Det betyder att du som student får de bästa förutsättningarna när du tar ditt körkort.

Specialerbjudande

Osäker på hur bra du är på att köra bil?

Prova på en test lektion med oss på 60 min. Vi ger dig tips och råd samt hjälper dig planera din utbildning på bästa sätt efter lektionen. 

395 kr

895 kr

× Chatta med oss