fbpx ...

Börja med körkortet

Att kunna köra bil ger dig större frihet att göra vad du vill när du vill. Det är också vad en arbetsgivare kräver och i många fall förutsätter att du har när du söker arbete. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig att rätta till besvärliga utbildningsmoment. Över 50 års erfarenhet i branschen borgar för att du får god valuta för dina pengar. Vill du boka en testlektion både elev och handledare har möjlighet köra bilen på testlektionen.

Riskutbildning

Vi ser alltid till att bemöta alla dina krav och önskemål som du har på oss om trafikskola. Instruktörerna är måna om och fokuserade på att ge dig rätt sorts information och lära dig alla nödvändiga kunskaper. Hos oss kan du enkelt välja den tid som passar dig. 

Handledareutbildning

Syftet med denna utbildning är att lära dig att anpassa din undervisning samt få kunskaper inom de olika metoder som finns. I denna utbildning kommer vi att ge dig användbara tips och tricks så att du enkelt kan vägleda din elev och förbättra körvanor och beteenden.

Syntest för körkort Gör ett syntest & skaffa synintyg till körkort

För att skaffa ett synintyg till körkort behöver du genomgå en synundersökning hos en optiker. Syntestet tar vanligtvis bara 10 minuter att genomföra och kan bokas genom att kontakta YDA Trafikskola.

Reglerna för synundersökning inför körkort varierar beroende på land och myndighet. I Sverige, enligt Transportstyrelsen, krävs det ett godkänt synintyg för att kunna få körkortstillstånd. Under synundersökningen mäts din synskärpa och optikern kontrollerar även ditt synfält. Det avgörs om du behöver använda glasögon eller linser för att köra bil, och denna information anges sedan på ditt körkort.

För att uppfylla kraven för körkortstillstånd (behörigheterna: AM, A1, A2, A, B, BE) i Sverige måste du ha minst 0,5 i synskärpa på båda ögonen tillsammans, med eller utan synhjälpmedel. Du måste även ha ett godkänt synfält. Det är viktigt att du tar med de linser eller glasögon du brukar använda till synundersökningen.

Efter att du har genomfört syntestet får du ett intyg om synprövning för körkortsbehörigheterna. Du kan skicka in intyget elektroniskt till Transportstyrelsen, och det måste vara aktuellt, det vill säga inte äldre än 2 månader, när du skickar in det. Alternativt kan du begära en utskrift på papper.

Det är också viktigt att ta med en giltig legitimation, som ID-kort eller pass, när du går för att göra synundersökningen.

Priset för syntestet för körkortstillstånd hos YDA är vanligtvis 250 kronor.

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan.

Kör grönt med Tesla Model 3

Att ta körkort i en el-bil är högst miljövänligt men också bekväm och gynnsam för plånboken.

Vi har valt att köra Tesla Model 3 som våra miljöbilar där du kommer inte bara ta ditt körkort utan det kommer för dig att vara en upplevelse för livet.

Du kommer att lätt kunna köra på Stockholmsgator och även ta med gamla förare som inte vågar köra här.

Med oss kommer du och ha en härligt upplevelse på väg till körkortet.
Och du! Du kommer att ta ditt körkort men när? Det bestämmer du själv!

Omdömen från elever på YDA Trafikskola

Utmärkt
Baserat på 317 recensioner
Monica Angulo
Monica Angulo
2023-10-25
Teacher was great. Made the discussion fun and time passed fast.
Aa A
Aa A
2023-10-25
Amazing!
Neira Babic
Neira Babic
2023-10-25
Mikael was a good teacher for risk 1 and kept the attention of the students, even though it was quite late!
Muhammad Ahsan
Muhammad Ahsan
2023-10-25
Great experience
Johannes Holman
Johannes Holman
2023-10-22
Lättsamt och sakligt.
Slavuta Zak
Slavuta Zak
2023-10-22
Ive gad risk 1 training here and it was great experience.
Hassnain Ali
Hassnain Ali
2023-10-22
I recently completed the YDA course, and I must say it was a fantastic experience from start to finish. The entire program was not only informative but also surprisingly enjoyable.
Google (1)
korkortsjakten
badge

Vi är Silver medlemmar i STR

Fördelen med att välja trafikskola för STR-medlemmar är att du får extra stöd av olika digitala medel för körkort. När du tar körlektioner hos en STR trafiklärare kan du vara säker på att läraren har möjlighet att gå onlinekurser, seminarier och utbildningar för att bli ännu bättre på jobbet.
Det betyder att du som student får de bästa förutsättningarna när du tar ditt körkort.

Kom i kontakt med oss

Fyll i ditt meddelande och dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Black Friday

Upp till 50% mer rabatt på flera av våra paket!

Erbjudandet gäller till och med 27e november.

Specialerbjudande

Osäker på hur bra du är på att köra bil?

SEK 447/60 min

Boka din första körlektion med 60% rabatt – endast 395 kr (ord. pris 895 kr)

395 kr

895 kr

× Chatta med oss