Börja med körkortet

Att kunna köra bil ger dig större frihet att göra vad du vill när du vill. Det är också vad en arbetsgivare kräver och i många fall förutsätter att du har när du söker arbete. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig att rätta till besvärliga utbildningsmoment. Över 50 års erfarenhet i branschen borgar för att du får god valuta för dina pengar. Vill du boka en testlektion både elev och handledare har möjlighet köra bilen på testlektionen.

Riskutbildning

Vi ser alltid till att bemöta alla dina krav och önskemål som du har på oss om trafikskola. Instruktörerna är måna om och fokuserade på att ge dig rätt sorts information och lära dig alla nödvändiga kunskaper. Hos oss kan du enkelt välja den tid som passar dig. 

Handledareutbildning

Syftet med denna utbildning är att lära dig att anpassa din undervisning samt få kunskaper inom de olika metoder som finns. I denna utbildning kommer vi att ge dig användbara tips och tricks så att du enkelt kan vägleda din elev och förbättra körvanor och beteenden.

Syntest för körkort Gör ett syntest & skaffa synintyg till körkort

För att skaffa ett synintyg till körkort behöver du genomgå en synundersökning hos en optiker. Syntestet tar vanligtvis bara 10 minuter att genomföra och kan bokas genom att kontakta YDA Trafikskola.

Reglerna för synundersökning inför körkort varierar beroende på land och myndighet. I Sverige, enligt Transportstyrelsen, krävs det ett godkänt synintyg för att kunna få körkortstillstånd. Under synundersökningen mäts din synskärpa och optikern kontrollerar även ditt synfält. Det avgörs om du behöver använda glasögon eller linser för att köra bil, och denna information anges sedan på ditt körkort.

För att uppfylla kraven för körkortstillstånd (behörigheterna: AM, A1, A2, A, B, BE) i Sverige måste du ha minst 0,5 i synskärpa på båda ögonen tillsammans, med eller utan synhjälpmedel. Du måste även ha ett godkänt synfält. Det är viktigt att du tar med de linser eller glasögon du brukar använda till synundersökningen.

Efter att du har genomfört syntestet får du ett intyg om synprövning för körkortsbehörigheterna. Du kan skicka in intyget elektroniskt till Transportstyrelsen, och det måste vara aktuellt, det vill säga inte äldre än 2 månader, när du skickar in det. Alternativt kan du begära en utskrift på papper.

Det är också viktigt att ta med en giltig legitimation, som ID-kort eller pass, när du går för att göra synundersökningen.

Priset för syntestet för körkortstillstånd hos YDA är vanligtvis 250 kronor.

Kontakta oss

Vi svarar så fort vi kan.

Kör grönt med Tesla Model 3

Att ta körkort i en el-bil är högst miljövänligt men också bekväm och gynnsam för plånboken.

Vi har valt att köra Tesla Model 3 som våra miljöbilar där du kommer inte bara ta ditt körkort utan det kommer för dig att vara en upplevelse för livet.

Du kommer att lätt kunna köra på Stockholmsgator och även ta med gamla förare som inte vågar köra här.

Med oss kommer du och ha en härligt upplevelse på väg till körkortet.
Och du! Du kommer att ta ditt körkort men när? Det bestämmer du själv!

Omdömen från elever på YDA Trafikskola

Baserat på 53 omdömen
Leona Storm
Leona Storm
2023-01-09
Det var verkligen rolig kurs. Läraren var jättesnäll. Jag har tagit risk 1 kursen och den var fantastisk. Tack för allt.
Nicolas Besserer
Nicolas Besserer
2022-12-22
Positivt, glatt och mycket hjärta!
Mason Bly
Mason Bly
2022-12-16
One of the few places that I could find where they offered the course in english. Navid was our instructor and he was great. He made sure we understood the material as well as used clear examples from his experience explaining the why's and how's of the course. All that with some humor to boot! I decided to take my Risk 2 there as well because the Risk 1 was so great! Would definitely recommend!
Grim Bengtsson
Grim Bengtsson
2022-12-12
Bra körskola som hittade sena tider till mig som passade med min vardag. Kunniga och trevliga lärare som lär en saker som man inte tänker på. Tog körkortet mycket tack vare deras hjälp.
Muhammad Abdul Rehman
Muhammad Abdul Rehman
2022-11-18
I am very satisfied with them because they have learned very well, they are doing a good job, may Allah's mercy be upon you
ahmed abdullah
ahmed abdullah
2022-11-18
Best inspector and satisfying staff
Google (1)
korkortsjakten
badge

Vi är Silver medlemmar i STR

Fördelen med att välja trafikskola för STR-medlemmar är att du får extra stöd av olika digitala medel för körkort. När du tar körlektioner hos en STR trafiklärare kan du vara säker på att läraren har möjlighet att gå onlinekurser, seminarier och utbildningar för att bli ännu bättre på jobbet.
Det betyder att du som student får de bästa förutsättningarna när du tar ditt körkort.

Kom i kontakt med oss

Fyll i ditt meddelande och dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Black Friday

Upp till 50% mer rabatt på flera av våra paket!

Erbjudandet gäller till och med 27e november.