fbpx ...

Skapa skillnad i unga människors liv: Bli handledare med YDA i Stockholm

Vill du göra en verklig skillnad i en ung persons liv? Vill du vara med och stötta dem på deras resa mot framgång och välmående? Då kan det vara rätt för dig att bli handledare i Stockholm med YDA.

Som handledare får du en unik möjlighet att bygga en meningsfull relation med en ung person och ge dem det stöd och den vägledning de behöver för att nå sin fulla potential. Du kommer att spela en viktig roll i deras liv genom att:

 • Erbjuda vägledning och råd: Du kommer att vara en bollplank för din handledare och hjälpa dem att ta kloka beslut och hantera utmaningar i livet.
 • Stötta och uppmuntra: Du kommer att ge din handledare den motivation och det stöd de behöver för att tro på sig själva och sina mål.
 • Dela dina erfarenheter: Du kan dela med dig av dina egna erfarenheter och kunskaper för att inspirera och ge din handledare nya perspektiv.
 • Fira framgångar: Du kommer att vara med och fira din handledares framgångar, stora som små, och känna glädjen i att se dem växa och utvecklas.

Att bli handledare är inte bara en givande upplevelse för den unga personen, utan det ger dig också möjlighet att:

 • Lär dig nya saker: Du kommer att få en djupare förståelse för unga människors tankar, känslor och utmaningar.
 • Utveckla dina egna färdigheter: Du kommer att förbättra din kommunikation, ditt lyssnande, din problemlösningsförmåga och din empati.
 • Bygga nya relationer: Du kommer att knyta kontakt med andra handledare, unga människor och yrkesverksamma inom olika branscher.

Göra en positiv inverkan på samhället: Du bidrar till att skapa en bättre framtid för unga människor och samhället som helhet.

Vem kan bli handledare i Stockholm?

Alla kan bli handledare i Stockholm, oavsett ålder, bakgrund eller erfarenhet. Det viktigaste är att du har en passion för att hjälpa unga människor och att du är villig att engagera dig i en meningsfull relation.

Om du är osäker på om du har rätt kvalifikationer för att bli handledare, uppmuntrar vi dig att kontakta YDA. Vi kan ge dig mer information om vår handledarutbildning och hjälpa dig att avgöra om det är rätt för dig.

Hur du blir handledare i Stockholm med YDA

För att bli handledare i Stockholm med YDA måste du först slutföra vår handledarutbildning. Utbildningen tar vanligtvis 4-6 veckor och erbjuds både på dag- och kvällstid.

När du har slutfört handledarutbildningen kan du ansöka om att bli handledare genom YDA. Vi kommer att para ihop dig med en ung person som matchar dina intressen och erfarenheter.

Bli handledare idag och gör en positiv skillnad!

Är du redo att ta steget mot att bli handledare och göra en verklig skillnad i en ung persons liv? YDA välkomnar dig att ansöka till vår handledarutbildning i Stockholm.

Besök vår hemsida på [Hemsida] för mer information om våra handledarutbildningar och hur du kan anmäla dig. Du kan även kontakta oss via e-post på [E-postadress] eller telefon på [Telefonnummer] om du har några frågor.

Vi ser fram emot att välkomna dig till YDA och hjälpa dig på din resa att bli en fantastisk handledare!

Vanliga frågor om att bli handledare i Stockholm med YDA

Hur mycket kostar YDAs handledarutbildning?

Kostnaden för YDAs handledarutbildning varierar beroende på vilken utbildning du väljer. Du hittar mer information om priserna på vår hemsida.

Måste jag ha erfarenhet av att arbeta med unga människor för att bli handledare?

Nej, du behöver inte ha erfarenhet av att arbeta med unga människor för att bli handledare. YDAs handledarutbildning ger dig all den kunskap och de färdigheter du behöver för att komma igång.

Hur mycket tid tar det att vara handledare?

Tidsåtagandet för att vara handledare varierar beroende på programmet. I de flesta fall träffar du din handledare en gång i veckan i cirka 1-2 timmar.

Kan jag välja min handledare?

Nej, du kan inte välja din handledare. YDA kommer att para ihop dig med en ung person som matchar dina intressen och erfarenheter.

Får jag betalt för att vara handledare?

Nej, handledare hos YDA är volontärer. Men du kommer att få en ovärderlig erfarenhet och chansen att göra en positiv inverkan på en ung persons liv.

YDAs handledarutbildning: Förbered dig på att bli en framgångsrik handledare

YDA erbjuder skräddarsydda handledarutbildningar i Stockholm som ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att bli en framgångsrik handledare. Utbildningen täcker bland annat:

 • Handledarrollens grunder: Du lär dig om handledarens olika roller och ansvarområden, samt etiska principer för handledning.
 • Kommunikation och aktivt lyssnande: Du får lära dig effektiva kommunikationstekniker och hur du kan lyssna aktivt på din handledare för att förstå deras behov och perspektiv.
 • Målsättning och planering: Du lär dig hur du kan hjälpa din handledare att sätta realistiska mål och skapa en plan för att uppnå dem.
 • Problemlösning och konfliktlösning: Du får verktyg och strategier för att hantera problem och konflikter som kan uppstå under handledningsrelationen.
 • Stöd och uppmuntran: Du lär dig hur du kan ge din handledare det stöd och den uppmuntran de behöver för att nå sin fulla potential.

Utbildningen är upplagd på ett interaktivt sätt med en mix av teori och praktiska övningar. Du kommer att få lära dig av erfarna utbildare och handledare, samt knyta kontakt med andra personer som brinner för att stötta unga människor.

Historier om att göra skillnad

YDA har hjälpt många människor att bli fantastiska handledare i Stockholm. Här är några exempel på hur våra handledare har gjort en positiv skillnad i unga människors liv:

 • Sofia, 18 år: ”Min handledare hjälpte mig att tro på mig själv och våga söka till drömutbildningen. Jag hade aldrig klarat det utan hennes stöd!”
 • David, 22 år: ”Tack vare min handledare fick jag verktyg för att hantera stressen i skolan och prestera bättre.”
 • Emma, 17 år: ”Min handledare blev en trygg punkt i mitt liv under en svår tid. Hon fanns där för mig och hjälpte mig att hitta tillbaka till glädjen.”

Dessa är bara några få exempel på hur handledare kan göra en verklig skillnad i unga människors liv. Är du redo att bli en del av denna förändring?

Bli handledare i Stockholm idag!

Om du är intresserad av att bli handledare i Stockholm och göra en positiv inverkan på en ung persons liv, tveka inte att kontakta YDA. Vi erbjuder en givande och utvecklande utbildning som förbereder dig för att bli en framgångsrik handledare.

Besök vår hemsida på  Hemsida eller kontakta oss via e-post på info@yda.se eller telefon på 070 722 30 77 för mer information.

× Chatta med oss