fbpx ...

Vanliga misstag att undvika under din körlektion

Att inte följa hastighetsgränserna – Det är viktigt att följa hastighetsgränserna för att hålla dig själv och andra säkra på vägen. Kör inte för snabbt eller för långsamt.

Att vara distraherad – Det är lätt att bli distraherad av mobiltelefoner, radio eller passagerare, men det kan också öka risken för olyckor. Var uppmärksam på vägen och undvik distraktioner.

Att inte använda blinkers – Att använda blinkers är viktigt för att kommunicera med andra förare och visa dina avsikter. Var noga med att använda dem vid filbyten, svängar och när du parkerar.

Att inte följa avståndet till andra fordon – Att hålla avståndet till andra fordon är avgörande för att undvika olyckor. Håll ett säkert avstånd till fordonet framför dig, så att du har tillräckligt med tid att reagera på eventuella hinder eller situationer.

Att inte följa reglerna vid stoppskyltar och trafikljus – Att inte följa reglerna vid stoppskyltar och trafikljus kan leda till farliga situationer och olyckor. Var noga med att stanna vid stoppskyltar och trafikljus och följ reglerna för att undvika olyckor.

Att inte använda backspegeln – Det är viktigt att använda backspegeln för att vara medveten om vad som händer bakom dig. Var noga med att använda backspegeln när du byter fil och parkerar.

Att inte hantera vägkorsningar korrekt – Vägkorsningar kan vara farliga om de inte hanteras på rätt sätt. Var noga med att sänka hastigheten, titta runt och följ trafikreglerna när du korsar vägkorsningar.

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du förbättra din körning och öka din säkerhet på vägen. Tänk alltid på att vara uppmärksam och följa trafikreglerna för att undvika olyckor och skador på dig själv och andra.

YDA Trafikskola:

Erfarenhet och kompetens – YDA Trafikskola har erfarna och välutbildade lärare som har lång erfarenhet av att undervisa i bilkörning. De är mycket kunniga och har expertis inom trafiksäkerhet och körteknik.

Vi erbjuder individuell uppmärksamhet, flexibla tider, moderna bilar, prisvärda priser och en stark fokus på trafiksäkerhet. Detta gör YDA Trafikskola till ett utmärkt val för elever som vill få högkvalitativ utbildning i bilkörning.Utöver dessa listor behöver du naturligtvis körlektioner,  med körteori och praktisk övning kommer du långt i din körutbildning.

Vi på YDA, din trafikskola i Stockholm erbjuder kurspaket för personer som vill ta körkort. Våra körkortspaket innehåller ofta kursmaterial, teoribildning, online-resurser som Elevcentral, riskutbildning och ett visst antal körlektioner.

Att köra bil är en dröm för många och mardröm för vissa som fruktar att gå för det eftersom det verkar vara mycket svårt. Det är dock inte en raketvetenskap och vem som helst kan lära sig det. YDA körlektioner för alla som vill lära sig grunderna i körning. Vi hoppas att du snart kommer att köra felfritt på gatorna. 🚗

Specialerbjudande

Osäker på hur bra du är på att köra bil?

SEK 447/60 min

Boka din första körlektion med 60% rabatt – endast 395 kr (ord. pris 895 kr)

395 kr

895 kr

× Chatta med oss