fbpx ...

YDA Trafikskola - Framgångsrika Tips inför Uppkörningen

Att ta körkort är en spännande och viktig milstolpe. För att underlätta din uppkörning och öka chanserna att bli godkänd, har vi samlat några värdefulla tips för att du ska kunna navigera genom provet på ett säkert och framgångsrikt sätt.
  • Spegelkoll och Blinkning: Håll alltid koll i backspeglarna och följ rätt procedur vid svängar. Innan en högersväng, titta först i mittspegeln, sedan i högerspegeln, och blinka därefter. Vid vänstersväng, inkludera en extra kontroll över axeln för att undvika den döda vinkeln.

  • Undvik Rivstarter: Starta lugnt och försiktigt för att undvika rivstarter, vilket kan signalera osäkerhet. Ta dig tid att bekanta dig med bilen och undvik onödig stress under de första starterna.

  • Kommunikation med Besiktningsmannen: Var öppen och tydlig i din kommunikation med besiktningsmannen. Berätta varför du utför vissa åtgärder för att visa att du förstår och inte bara gissar. Detta hjälper till att skapa förtroende.

  • Keep It Simple: Försök att minimera antalet moment under uppkörningen. Undvik att köra om om det inte är nödvändigt, och håll det så enkelt som möjligt för att underlätta för dig själv.

  • Håll Avstånd och Kör Lugnt: Håll ett ordentligt avstånd till bilar framför dig för att maximera reaktionstiden. Balansera försiktighet med anpassning till trafikflödet och undvik att vara för långsam eller för snabb.

  • Undvik Ettans Växel: Kör så lite som möjligt på ettans växel. Vid start, växla snabbt till tvåans växel för en smidig körning. Detta visar på din förmåga att anpassa dig till olika situationer.

  • Träna Svårare Moment: Öva på svårare moment såsom start i backe, fickparkering och backning runt hörn. Även om dessa moment kanske inte ingår varje gång, är det bra att vara förberedd.

  • Håll Hastigheten: Håll dig i närheten av hastighetsgränsen när förhållandena tillåter det. Undvik att vara för långsam, men visa också ansvar genom att inte överskrida hastighetsgränserna.

  • Känn Till Din Bil: Om du kör en ny eller ovant bil under uppkörningen, ta det extra försiktigt i början för att lära känna fordonet.

  • Fokusera på Grundläggande Färdigheter: Besiktningsmannen kommer att bedöma din förmåga att hålla kontroll på bilen, följa trafikregler och hålla hastigheten. Fokusera på de grundläggande färdigheterna och agera försiktigt och säkert.

Vi på YDA Trafikskola önskar dig lycka till under din uppkörning! Kom ihåg att vara lugn, följa reglerna och visa din skicklighet som förare.

Utöver dessa listor behöver du naturligtvis körlektioner,  med körteori och praktisk övning kommer du långt i din körutbildning.

Vi på YDA, din trafikskola i Stockholm erbjuder kurspaket för personer som vill ta körkort. Våra körkortspaket innehåller ofta kursmaterial, teoribildning, online-resurser som Elevcentral, riskutbildning och ett visst antal körlektioner.

Att köra bil är en dröm för många och mardröm för vissa som fruktar att gå för det eftersom det verkar vara mycket svårt. Det är dock inte en raketvetenskap och vem som helst kan lära sig det. YDA körlektioner för alla som vill lära sig grunderna i körning. Vi hoppas att du snart kommer att köra felfritt på gatorna. 🚗

Specialerbjudande

Osäker på hur bra du är på att köra bil?

SEK 447/60 min

Boka din första körlektion med 60% rabatt – endast 395 kr (ord. pris 895 kr)

395 kr

895 kr

× Chatta med oss